Thursday, September 4, 2014

Šokolaadist kausid

Selles postituses taaskord magus amps. Üllata oma külalisi mõnusa söödava kausiga! Pärast 3 katki läinud õhupalli sai tulemus selline :)


Vaja läheb:
  • šokolaadi (mina kasutasin ca 100g)
  • õhupalle
Ostsin hunniku väikseid õhupalle (appike, kuidas mulle ei meeldi neid täis puhuda - koguaeg on hirm lõhkeva palli ees) ja puhusin 8 neist täis. 
 Sulatasin veevanni kohal šokolaadi (polnud just parim sulatuseks, aga ajas esimesel korral asja ära). Kui šokolaad oli mõnusalt sulanud (tegelikkuses peaks olema ta vedelam, kui mul õnnestus)
Kuidas sulatada šokolaadi? Lased anuma põhjas vee keema, paned potile peale teise nõu, kus on sees šokolaad (pealmine nõu peaks katma alumise poti ääred, et aur ei saaks alumisest nõust välja.) Šokolaadiga kauss ei tohi puutuda vett, sulamine toimub auru jõul :)

Täispuhutud õhupallid kasta veidi jahtunud šokolaadi ning aseta küpsetuspaberile tahkuma (lisasin iga kausi alla ka väikese koguse sulatatud šokolaadi, et kauss püsiks tasasel pinnasel). Nägin pallide kastmisel šokolaadi sel korral päris palju vaeva ja ka tasaseks tegemisega oli omajagu nikerdamist (kuna šokolaad ei sulanud selliseks nagu lootsin).


Kui šokolaad on tahke, siis parim viis õhupalle lõhkuda on kääridega lõigata pisike auk sidumis koha juurde, siis ei käi pauku ja pall vajub ilusti tühjaks ning teda on kerge eemaldada. 
Serveerida võib sellest kausist kõike, mis ei pane teda sulama. Sel korral leidis tee sinna vaniljejäätis kaunistustega. Maitses väga mõnus! 

No comments:

Post a Comment