Vaja läheb:
- 1kg sea kaelakarbonaadi (mul oli ainult 680g kuna poes suuremat tükki polnud)
- 3-4 mugulsibulat (marineeritud sibul on väga maitsev)
- 2-3 tl soola (kasutasin himalaya soola)
- purustasin veidi musta pipart (tunde järgi)
- 1 tl suhkrut
- 2 sl 30%-ist äädikat
- 100 ml vett
Lõikasin kaelakarbonaadi mõnusateks suupärasteks tükkideks, viilutasin sibulad. Liha panin potti (väldi plastmastist anumaid) ja sibulad sinna peale. Äädikas tuleb lahjendada veega ning seejärel lisada potis ootavale lihale ja sibulale. Lisa sool, suhkur ja purustatud must pipar, sega liha läbi. Tegin seda kätega, et saaks ka marinaadi maitsta, kas on kõike piisavalt.
Lihal peaks marinaadis seisma vähemalt üle öö või isegi terve ööpäev. Lõpuks sai sellest ööpäevast kaks.
Kui tunned, et oleks aeg grillima hakata, võta liha külmikust välja. Mina eelistan ajada liha ja marineeritud sibula puidust grillvarrastele. Kel soovi, võib loomulikult grillida ka lihtsalt restil, sel juhul arvestada, et tükid oleks veidi suuremad. Grillida kuumade süte peal - aega selleks öelda ei oskagi, täpselt niikaua kuni tunduvad, et nüüd on paras sööma hakata. Minule meeldib, kui liha ei ole väga kaua küpsenud ja seest on selline mõnus pehme ja mahlane ning veidi pooltoores. PS! Ära liiga kauaks sütele jäta, sest siis muutub liha liiga kuivaks.
Serveeri mõnusa värske salatiga omal valikul, lisades juurde mõnusa kasme. Minu selle suve lemmik on Heinz sweet Barbecue - mõnusalt suitsuse järelmaitsega :) Maitse oli tõesti mõnus, liha pehme ja mahlane! Võib-olla järgmine kord proovin veidi rohkema vee ja äädikaga.
No comments:
Post a Comment